Rechtstreeks op de muur printen

Jadela maakt het mogelijk: rechtstreeks afbeeldingen printen op muren, deuren, kasten of ramen. In feite op elke verticaal oppervlak, zowel binnen als buiten. Printen op ondergronden als behang of stucwerk maar ook op steen, beton, hout of glas – het is allemaal mogelijk. Zelfs schoon metselwerk of tegels kunnen worden gebruikt als achtergrond. Vraag gerust naar de mogelijkheden en verander ook uw muur in een waar kunstwerk.

 

Verticaal printen

Wij printen met de nieuwste versie van de speciale verticale printer, de wallPen™ E2, volledig gebouwd in Duitsland. Even simpel uitgelegd: de printer is een soort treintje dat rijdt over een rail en na iedere stap voorwaarts de printerkop op of neer laat bewegen om de inkt direct op de muur te printen. De rails kunnen we zo stellen dat de printer volledig waterpas staat en sensoren houden op hun beurt de muur continu in de gaten. Een UV-lamp zorgt ervoor dat de inkt gelijk droog is en keihard. Met behulp van software kunnen we de printer sneller of langzamer laten printen en kunnen we ook de resolutie bepalen. Een tafel printen? Dat is mogelijk; we zetten deze op zijn kant, zodat het ook een verticaal object is – en zo kunnen we dus ook op het tafelblad printen.

 

Afmetingen

Onze printer kan printen tot een hoogte van 4 meter. De as kan elke keer worden verlengd in stappen van 10 cm. De breedte is oneindig. Houd wel rekening met de volgende marges in hoeken naar aangrenzende muren, vloer en plafond: 6 cm aan de linkerkant, 10 cm aan de rechterkant, 22 cm aan de bovenkant en 14 cm aan de onderkant.

 

Afbeeldingen

Welke afbeelding u ook wenst; wij printen deze op uw muur. Of het nu gaat om die mooie vakantiefoto of een familieportret, een leuke cartoon op de kinderkamer of bijvoorbeeld het favoriete dier van uzelf of van uw kind. Maar ook een affiche, een logo of een veelzeggende foto van de werkzaamheden van het bedrijf behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Met de wallPen™ E2 kunnen we haarscherpe hoge resolute afbeeldingen printen. Heeft u zelf afbeeldingen of foto’s? Dan kijken we samen met u of deze geschikt zijn of eventueel geschikt te maken zijn met behulp van fotobewerkingssoftware. Een originele afbeelding? Wij werken samen met verschillende fotografen en illustrators.

De voordelen van muurprinten

Een mooie muur blijft een mooie muur

Met de meeste andere technieken plakt, hangt of zet u iets vóór de muur. Vaak moet u gaten boren.

Perfecte oplossing voor publieke ruimtes

Geen loszittende onderdelen of de mogelijkheid dat kinderen de boel los peuteren.

Brandveilig

Inkt op de muur is zo brandbaar als de muur zelf, dus muurprinten is over het algemeen brandveilig.

Afbeelding wordt één met de muur

Dit effect kan nog versterkt worden door slim om te gaan met transparantie en extra schaduwen aan te brengen in de afbeelding.

Direct schoon aan de slag en weer opgeleverd

Geen boormachine nodig vooraf en ook geen stofzuiger achteraf. Geen ruimte nodig voor lijmtafels. En geen gedoe met afplakken van muren of vloeren.

Welke ondergronden zijn geschikt?

Wij kunnen op bijna iedere ondergrond printen. Bij gladde ondergronden gebruiken we eerst een onzichtbare primer en dan kunnen we daar op printen. Binnenkort is het ook mogelijk om witte inkt op donkere achtergronden te printen (medio 2023), de eerste experimenten hiermee geven een goed resultaat.

Stucwerk

Beton

Metselwerk

aluminium

Aluminium

Behang

Tegels

Metaal

trespa

Trespa

FAQ

Is mijn muur geschikt?

De printer gebruikt een UV-inkt die door middel van 2 UV-lampen onmiddellijk uithardt, waardoor op bijna elke ondergrond geprint kan worden. We kunnen printen op stucwerk, behang, hout, steen, plastic, metaal, glas en de meeste tegels. In geval van schoon metselwerk mogen de voegen niet dieper zijn dan 10 mm. Natuurlijk moet de muur vrij zijn van obstakels zoals schroeven en stopcontacten; deze kunnen we afplakken.

Hoe groot kan een afbeelding worden?

De maximale hoogte van een afbeelding is 4 meter en de breedte is onbeperkt.

De minimale hoogte tot aan het plafond zal wel 1,6 meter moeten zijn omdat de printer er anders niet onder past.

De printer kan niet helemaal tot de uitersten van een plafond, vloer of aangrenzende muur printen. Deze marges zijn 6 cm aan de linkerkant, 10 cm aan de rechterkant, 22 cm aan de bovenkant, en 14 cm aan de onderkant.

Welke afbeeldingen kunnen geprint worden?

Elke foto met voldoende resolutie kunnen we printen. We zullen de foto’s vooraf voor je beoordelen of deze geschikt zijn. Met software kunnen we eventueel nog foto’s bewerken, om zo te kijken of we deze geschikt kunnen maken. Dat geldt ook voor illustraties, tekeningen en logo’s. Gaat het om een vectorafbeelding, dan kan deze heel groot worden. Maar ook oude ansichtkaarten geven met behulp van een hoge resolutiescanner nog een heel mooi resultaat. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Wat voor soort beelden kunnen jullie gebruiken?

De formaten AI, EPS, PSD, PNG, JPG, TIF of BMP kunnen met onze software omgezet worden naar een voor onze printer geschikt formaat.

Zijn er nog eisen aan de vloer?

We beschikken over een railsysteem waarmee we oneffenheden en schuine vloeren weer waterpas kunnen maken. Onder hoogpolig tapijt leggen we dan een extra plank om inzakken door het gewicht tegen te gaan.

Is de muur niet 100% haaks of loopt deze een beetje bol of hol, dan zorgen de sensoren van de printer dat de afstand van de printerkop tot de muur gewaarborgd blijft.

Hoe lang duurt het printen van 1 m2?

Het opbouwen van de printer duurt ongeveer 30 minuten; we maken dan ook enkele testafdrukken. Dan gaat de printer aan de slag en het hangt een beetje af van de af te drukken afbeelding. Houd rekening met ongeveer 30 tot 60 minuten per m2. Printen klaar? Het ontmantelen en schoonmaken van de printer gaat iets sneller.

Wat als ik niet weet wat ik op de muur wil hebben?

Heel veel mensen vinden de techniek heel mooi, maar weten niet zo goed wat ze op de muur willen hebben. We willen graag helpen bij de zoektocht. Wij hebben contact met verschillende illustratoren, cartoonisten en fotografen die iets op maat kunnen maken. Daarnaast staan er op Shutterstock, Dreamstime en Adobe Stock miljoenen afbeeldingen waar u uit kunt kiezen.

Wat zijn de kosten?

Dit zullen we per project moeten bekijken. Hebben we tijd nodig om de afbeelding te optimaliseren, hebben we voldoende ruimte en om hoeveel m2 gaat het. En op welke snelheid kunnen we printen? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de prijs. Neem gerust contact met ons op om een specifieke prijs op te vragen voor uw ruimte(s).

Wat zijn de technische specificaties van de printer?

Resolutie 300 t/m 1200 dpi

Voor een perfecte afbeelding is een resolutie van 600x800dpi gebruikelijk. De printer kan tot 1200×800 dpi printen. Dat verschil is bijna niet meer te zien; het proces duurt alleen wat langer, dus duurder.

Wat is de benodigde werkruimte?

Over de volle ruimte van de muur wat geprint moet worden hebben we één meter werkruimte nodig.

Is er garantie op de kleur?

U krijgt 12 jaar garantie op de kleur bij een toepassing binnen en 3-5 jaar bij een toepassing buiten, afhankelijk van of de zon erop staat.

Is de afbeelding weer te verwijderen?

U kunt de afbeelding weer verwijderen, op welke manier is afhankelijk van de ondergrond.